Zero Picking Errors

Verlaag uw logistieke kosten met foutloos picken.

Safety Picking

Verlaag uw logistieke kosten met foutloos orderpicken

Wanneer de logistieke kosten holistisch worden bekeken, wordt het in steeds meer bedrijven duidelijk dat foutkosten de belangrijkste factor van kostenoptimalisatie zijn. In tegenstelling tot de bouw- en energiekosten van magazijnen, transportkosten en personeelskosten voor picken en verpakken, zijn de kosten van fouten vaak niet te overzien.

Hoe ontstaan fouten?
"Vergissen is menselijk en fouten kunnen gebeuren." Deze uitspraak geldt zeker voor opslag en logistiek, omdat tijd vaak van essentieel belang is. Maar als je beter kijkt naar de oorzaken van de fouten, is het mogelijk veel bronnen van fouten te elimineren door de juiste technische en organisatorische maatregelen in praktijk te brengen. 

Een magazijnproces kan worden onderverdeeld in een aantal subprocessen die allemaal foutgevoelig zijn: 

  • Fouten bij de identificatie van goederen

  • Fouten tijdens de opslag

  • De verkeerde goederen kiezen

  • Fouten bij het tellen van goederen

  • Het mengen van goederen na het picken

De fouten kunnen menselijk zijn, bijvoorbeeld door een gebrek aan concentratie. Maar de wortel van het probleem is vaak een onvolkomen proces, of rommeligheid en gebrek aan orde in het magazijn, waardoor het magazijnpersoneel moeilijk kan werken zonder fouten te maken. 

Visuele hulpmiddelen zorgen ervoor dat processen vrijwel foutloos en veilig verlopen.

Naast hoge compressie en efficiënte staging biedt de SSI LOGIMAT® ook waardevolle hulpmiddelen om operators te helpen foutloos te werken. Dit is gebaseerd op intelligente softwaretoepassingen die de gebruiker begeleiden en hem de juiste, contextspecifieke informatie verschaffen die hij nodig heeft.

Deze grafische weergave wordt versterkt door de LOGIPOINTER, een laserpointer die een duidelijk zichtbaar dradenkruis op de op te halen of op te slaan goederen projecteert. Een visueel ondersteund Pick by Light-systeem als dit sluit onzorgvuldige fouten nagenoeg uit.

Voor klanten voor wie dit indicatorsysteem niet ver genoeg gaat, heeft SSI SCHÄFER een ander instrument ontwikkeld, LOGISAFEPICK genaamd, om het foutenpercentage te verlagen. U kunt een video bekijken om het in actie te zien!

Bespaar tot 44.000 euro per jaar - dankzij LOGISAFEPICK.
Rekenvoorbeeld: Met 200 magazijnprocedures op een dag, en dus ca. 44.000 magazijnprocedures per jaar, komt een foutenpercentage van 1% overeen met minstens 440 fouten. Als u bijvoorbeeld schat dat een fout 100 euro kost, lopen uw jaarlijkse foutkosten op tot 44.000 euro. 

1.    Montage lijn levering

Een ontbrekend of onjuist onderdeel aan de lopende band leidt in het eenvoudigste geval tot extra inspanningen om aanvulling te organiseren. Dit proces gaat vaak gepaard met wachttijden en onderbrekingen, waardoor de kwaliteit opnieuw in het gedrang kan komen. In het ergste geval zou het verkeerde onderdeel zijn geïnstalleerd, met grote schade voor de kwaliteit, wat vervolgens een onberekenbaar bedrag zou kosten door ontevredenheid van de klant.

2.    Vervangende onderdelen verzenden

De levering van vervangingsonderdelen is vaak een zeer kritisch proces. Wanneer een vervangingsonderdeel nodig is, staat een dure machine of een duur systeem vaak stil. Dit kan leiden tot ernstige economische verliezen voor de bijkomende processen in de productieketen. Als het verkeerde vervangingsonderdeel wordt geleverd, neemt de stilstandtijd toe en wordt het verlies vermenigvuldigd. Daarbij komt nog de tijd die het onderhoudspersoneel niet kan werken omdat het wacht op de vervangende onderdelen die het nodig heeft.

3.    Depot

Een interne aanvoer van procesmaterialen is mogelijk een minder kritisch proces. Maar bij gereedschap bijvoorbeeld kan een mispick verregaande gevolgen hebben, die weer kunnen leiden tot de productie van afgekeurde producten.

4.    Items verzenden naar eindklanten

In de B2C-sector zijn de werkelijke economische gevolgen voor de klant vaak veel minder ernstig. Desondanks kan verkeerd picken ook hier een ernstig verlies betekenen. Een verkeerd geleverd artikel resulteert in een ontevreden klant, en leidt vaak tot negatieve aanbevelingen en online recensies. Een op deze manier aangetast imago kan een verwoestende uitwerking hebben en moet ten koste van alles worden vermeden.

In ieder geval is het de moeite waard uw magazijn- en orderverzamelprocessen onder de loep te nemen om de efficiëntie te verbeteren en zo zowel de benodigde tijd als de kosten te verlagen - laten we het daar eens over hebben.

Vragen of opmerkingen?
Vertical Lift Module LogiMat

Voordelen

Ergonomics

Ergonomische handelingen

Cleanliness and order

Overview and Workplace Safety

Digitalization

Digitization through Vertical Lifts